Γιορτή 28ης Οκτωβρίου (2013)

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Υπεύθυνη της γιορτής ήταν η κ. Τζαρδή και η κ. Κωτσάκη. Το πρόγραμμα της εορτής μεταξύ άλλων περιελάμβανε: τον ορισμός Σημαιοφόρου και παραστατών, παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή και απονομή αριστείων και βραβείων προόδου στους μαθητές που αρίστευσαν ή πρώτευσαν αντίστοιχα.

Οι μαθητές συμμετείχαν στη χορωδία που ετοίμασε η κ. Κωτσάκη. Η κ. Τζαρδή παρουσίασε το χρονικό της γιορτής με σχετικά video και τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα.

Σκοπός της γιορτής ήταν η μνήμη, η τιμή και η μίμηση των ηρών του '40. Νιώσαμε όλοι περήφανοι που μια τόσο μικρή λέξη "OXI", ενάντια στο φασισμό και στην υποδούλωση, έγινε αιτία ελευθερίας σωματικής και ψυχικής. Δεν περιείχε το όχι του 1940 την τρομερή ενέργεια από τη διάσπαση του ατόμου. Δε στηριζόταν σε "έξυπνα όπλα"... Η ψυχή των Ελλήνων ήταν η υπερδύναμη του. Από το ήθος και την πίστη πυροδοτήθηκε. Αυτό το ομολόγησαν ακόμα και οι κατακτητές και ο ίδιος ο Χίτλερ.

Σύγχρονο μήνυμα τιμής και χρέους ώστε να προβάλλουμε αντίσταση σε κάθε εχθρό ορατό ή όχι που θέλει να μας υποτάξει ηθικά και πνευματικά.

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες