25-9-2016: Συμμετοχή στο 8ο Greece Race for the Cure?

Στις 25-9-2016 το 3ο ΓΕΛ Πειραιά συμμετείχε στον φιλανθρωπικό αγώνα Greece Race for the Cure?.

poster-greece-race-site 2

Στο πνεύμα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ? διοργανώνει από το 2009 το συμβολικό αγώνα δρόμου και περιπάτου Greece Race for the Cure ?.greeceraceforthecure  1Το «Άλμα Ζωής» για την υλοποίηση του φετινού αγώνα συνεργάστηκε με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

greeceraceforthecure  3

Το Greece Race for the Cure ? αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 90.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης (ως και το 2015).

greeceraceforthecure  2

Το Greece Race for the Cure ? πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

greeceraceforthecure  4

Γυναίκες, άνδρες και παιδιά ενώνονται στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού μία φορά το χρόνο, συμμετέχοντας σε μία μεγάλη γιορτή.

Γιορτή για το θάρρος, την ελπίδα, τη δύναμη, τη ζωή.

Πριν από τον αγώνα περπατήματος 2km και τον αγώνα τρεξίματος 5km προηγήθηκαν διάφορες δράσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά στο χώρο του Ζαππείου, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα.

greeceraceforthecure  5

Τα καθαρά έσοδα από τον αγώνα διατίθενται σε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού.

Παράλληλα ο Σύλλογος πραγματοποιεί προγράμματα για ενημέρωση, πρόληψη και προαγωγή της έγκαιρης διάγνωσης.

greeceraceforthecure  6

Η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει θερμά το θεσμό του Greece Race for the Cure?, ο οποίος φέτος έσπασε κάθε προηγούμενο αριθμό συμμετοχών.

greeceraceforthecure  7

Το σχολείο μας στο 8ο Greece Race for the Cure? εκπροσώπησαν οι μαθήτριες της Γ΄Λυκείου Λαζάρου Θέκλα και Ραμανιάκου Εύα και οι καθηγητές κ.Γιώτας Ιωάννης, κ.Πεφάνη Άννα και κ.Χαλικιάς Δημήτριος.

Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 3ου ΓΕΛ Πειραιά ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του συλλόγου «Άλμα Ζωής» και θα επιδιώξουμε να καθιερώσουμε τη συμμετοχή μας στο Greece Race for the Cure? και στο μέλλον.

greeceraceforthecure  1

Πρόσθετες πληροφορίες