13-6-2016: Αποστολή πλαστικών καπακιών στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή»

Την Παρασκευή 13 Μαίου 2016, αποστείλαμε 2 κούτες Α4 με πλαστικά καπάκια στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «Αγάπη για Ζωή».


Τα γραφεία στου συλλόγου στον Πειραιά βρίσκονται στην Ακτή Ποσειδώνος 38 και την παραλαβή του υλικού έκανε η υπεύθυνη του Συλλόγου κ. Αθανασοπούλου Ουρανία.

kapakia f1Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων "Αγάπη για Ζωή", ιδρύθηκε το 2005, με ενεργή δράση από το 2012.

Μια εκ των δράσεων του Συλλόγου είναι η συλλογή πλαστικών καπακιών πανελλαδικά, τα οποία ανακυκλώνει.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος προβαίνει στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συμπολίτες μας που έχουν σχετική ανάγκη.

Ταυτόχρονα με τους πόρους από την ανακύκλωση, οι αγορές αυτές πραγματοποιούνται από το Σύλλογο χάρη στη διάφορες μορφές στήριξης από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

kapakia f2

Παράλληλα σκοπός τού Συλλόγου είναι η πρόληψη μέσω της ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή όπως και η στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.
Πιο συγκεκριμένα:

  •  η κατά το δυνατόν οργάνωση ενημερωτικών ομιλιών σχετικώς με την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
  •  η έκδοση εντύπων και βιβλίων σχετικών με την πρόληψη της κυκλοφοριακής αγωγής.
  •  σεμινάρια σε μαθητές των τάξεων δημοτικών και γυμνασίων σχολείων σε ό,τι αφορά την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.
  •  η οργάνωση εορτών, εκδρομών, κατασκηνώσεων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων για τα ανήλικα θύματα και τους συνοδούς τους.
  •  τους τελευταίους μήνες, λόγω της οικονομικής καταστάσεως που επικρατεί στην χώρα μας, ο Σύλλογος, στηρίζει οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη, με τρόφιμα, ενδύματα και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο και ζητηθεί.

Όσον αφορά το σχολείο μας οι 2 κούτες Α4 με πλαστικά καπάκια, που στάλθηκαν στο Σύλλογο «Αγάπη για Ζωή», συλλέχθηκαν από τη σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ Πειραιά κατά το σχολικό έτος 2015-16 (από Σεπτέμβριο του 2015 ως και Μάϊο 2016).

Υπεύθυνοι για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης ήταν οι καθηγητές κ.Καραγιάννη Βασιλική και κ.Χαλικιάς Δημήτριος.

3ο ΓΕΛ Πειραιά Συλλογή καπακιών 3ο ΓΕΛ Πειραιά Συλλογή καπακιών 3ο ΓΕΛ Πειραιά Συλλογή καπακιών

Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 3ου ΓΕΛ Πειραιά είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλαμε έστω και λίγο στο μεγάλο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «Αγάπη για Ζωή» και φυσικά θα συνεχίσουμε την στήριξή μας στο Σύλλογο και στο μέλλον.

Επίσης για το επόμενο έτος, προγραμματίζουμε ενημερωτικές επισκέψεις του Συλλόγου στο χώρο του σχολείου μας για την σημαντική ενημέρωση των μαθητών μας σχετικά με την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

kapakia f5

 

Πρόσθετες πληροφορίες